росіяни розграбували Укрлендфармінг на Херсонщині на $270 мільйонів

росіяни розграбували Укрлендфармінг на Херсонщині на $270 мільйонів

Відео
Укрінформ
російські загарбники вивезли 100 тисяч тонн насіння соняшнику, вкрали комбайни, трактори та іншу техніку компанії “Укрлендфармінг” на Херсонщині.

Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко в Телеграмі, передає Укрінформ.

У Новорайську Херсонської області російські окупанти зруйнували та пограбували базу компанії “Укрлендфармінг”. Збитки оцінюють у 250-270 млн доларів США.

"Вкрадена або знищена техніка виробництва John Deer, безпілотні літальні апарати для обробки земель. Сама база зруйнована. Окупанти вкрали практично все, що знаходилось на території бази: паливно-мастильні матеріали та посівний матеріал, засоби захисту рослин на 60 млн доларів, близько 100 тисяч тонн насіння соняшнику та кукурудзи".

Як зазначає Гончаренко, агресор завдав шкоди і найбільшій у Європі птахофабриці "Чорнобаївська", яка належить компанії “Укрлендфармінг”. Більше 4 млн курей дорослого поголів'я і близько 700 тисяч молодняка загинуло без можливості їх утилізувати.

Читайте також: росіяни вивезли з херсонських музеїв майже 15 тисяч картин

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-