У Києві та семи областях - аварійні відключення світла

У Києві та семи областях - аварійні відключення світла

Укрінформ
У Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях введено графіки аварійних відключень електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє НЕК "Укренерго".

Сьогодні, 5 листопада, зранку країна споживає електроенергії більше, ніж у робочі дні - четвер та п’ятницю. Через це, на жаль, графіків погодинних відключень для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо, ідеться в повідомленні.

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено.

Читайте також: За останній місяць енергопідприємства ДТЕК зазнали 12 ворожих атак

Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій зауважили в Укренерго і закликали українців "не полишати звички свідомо ставитись до споживання електроенергії. Особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-