Збитки від окупації Запорізької АЕС росіянами перевищили ₴28 мільярдів

Збитки від окупації Запорізької АЕС росіянами перевищили ₴28 мільярдів

Укрінформ
За попередньою оцінкою, збитки НАЕК "Енергоатом" від окупації Запорізької атомної електростанції росіянами становлять 28,184 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"Фахівці ДП «НАЕК «Енергоатом» провели попередній аналіз наслідків окупації Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів компанії, розташованих у місті Енергодар, руйнування та пошкодження будівель і споруд станції. За його результатами – вартість активів, які були знищені та пошкоджені, станом на 1 листопада 2022 року становить 28 184 млн грн, зокрема основних засобів – 27 804 млн грн",- йдеться у повідомленні.

Водночас, остаточний розмір втрат і збитків, завданих Запорізькій АЕС росією, буде визначений після деокупації станції та повної перевірки й інвентаризації всього майна.

Читайте також: росіяни спричинили екологічну катастрофу на майданчику Запорізької АЕС – Енергоатом

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними Енергоатома, загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-