росіяни спричинили екологічну катастрофу на майданчику Запорізької АЕС – Енергоатом

росіяни спричинили екологічну катастрофу на майданчику Запорізької АЕС – Енергоатом

Відео
Укрінформ
Через дії російських загарбників на Запорізькій атомній електростанції у ставку-охолоджувачі масово вимирає риба.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів. Це призвело до масового вмирання риби у ставку", - йдеться у повідомленні.

У компанії зауважили, що риби у ставку виконують санітарну функцію, знищуючи зелені водорості й забезпечуючи чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни. Наголошується, що якщо температура води в ставку-охолоджувачі не підніметься найближчим часом, на берег викине близько тисячі тонн дохлої риби.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними Енергоатома, загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-