Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Європи

Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Європи

Укрінформ
Акціонерне товариство «Енергетична компанія України» здійснило тестову імпортну поставку електроенергії з Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЕКУ.

«З метою підтримки енергосистеми України в разі дефіциту генеруючої потужності державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» (АТ «ЕКУ») здійснив першу тестову поставку електроенергії зі Словаччини. Фактичний імпорт потужністю 1 МВт відбувся 27 жовтня 2022 року», — йдеться в повідомленні.

Право на здійснення імпорту компанія отримала в результаті відкритого аукціону з доступу до міждержавних електромереж, який 25 жовтня провів оператор національної системи передачі «Укренерго».

За словами генерального директора ЕКУ Віталія Бутенка, внаслідок ракетних обстрілів і пошкодження енергетичної інфраструктури ризики сталого проходження опалювального періоду в Україні значно збільшились.

«Як державний трейдер ми шукаємо можливості та інструменти, що дозволять зменшити ці ризики. Здійснення тестових поставок – частина цієї роботи. Технічна можливість імпортувати електроенергію з Європи в Україну – це ще один інструмент стабілізації роботи нашої енергосистеми. Ми повинні бути готові до його впровадження», – наголосив він.

Читайте також: В ОП анонсували жорсткіші обмеження електроенергії в центральних областях України

Як повідомлялося, з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. Ворожим вогнем пошкоджені вже понад 45 об'єктів енергетики.

Унаслідок чергової атаки ворога в ніч на 27 жовтня в Києві та області виник дефіцит потужності. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, введені екстрені обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-