Інвестиційний потенціал українського аграрного сектору становить $34 мільярди – Шмигаль

Інвестиційний потенціал українського аграрного сектору становить $34 мільярди – Шмигаль

Укрінформ
Інвестиційний потенціал аграрного сектору України навіть за нинішніх складних умов становить щонайменше 34 млрд дол.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на відкритті V Українсько-німецького економічного форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інвестиційний потенціал українського агарного сектору щонайменше 34 млрд дол. Це те, що ми бачимо сьогодні. Кожен вкладений євро однозначно принесе гарантований прибуток вже у найближчій перспективі, негайно після завершення війни», - сказав Шмигаль.

За його словами, аграрний сектор є локомотивом нашої економіки. До повномасштабного вторгнення росії він демонстрував зростання на рівні 5-6% щороку і становив суттєвий відсоток ВВП. «Сьогодні через окупацію, замінування, експортну блокаду наших портів цей сектор втрачає. Але, я переконаний, завдяки європейським та німецьким інвестиціям швидко відновиться», - зазначив Прем’єр-міністр.

Глава уряду підкреслив, що розв'язана росією війна показала справжній внесок України у глобальну продовольчу безпеку. Деякі країни Африки опинилися на межі голоду, але завдяки «зерновому коридору» цього вдалося уникнути. За два місяці Україна експортувала понад 6 млн тонн агарної продукції.

«Продовольча криза впливає й на Європейський Союз, формує міграційні потоки, з якими стикаються країни ЄС, і Україна може цьому завадити», - сказав Шмигаль.

Він також згадав про Green Deal. «Бачимо себе кліматично модернізованою державою. Європейські інвестиції в «чисте» українське виробництво — це крок до реалізації «зеленого переходу», - зазначив Прем'єр.

Читайте також: Україна пропонує інвесторам широке «меню» із проєктами на $400 мільярдів - Шмигаль

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Україна активно планує відбудову та свій швидкий розвиток після завершення цієї війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-