Зона безпеки навколо ЗАЕС: гендиректор МАГАТЕ може знову відвідати Україну та росію

Зона безпеки навколо ЗАЕС: гендиректор МАГАТЕ може знову відвідати Україну та росію

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі, який зараз перебуває в Аргентині, найближчим часом може знову відвідати Україну та росію у рамках зусиль зі встановлення зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Є ймовірність, що я повернуся в Україну і росію — це, власне, те, про що ми принципово домовилися. На даний момент ми продовжуємо консультації, спрямовані на встановлення зони захисту. Це передбачає взаємодію, коли я отримую відповіді та реакцію з обох сторін, я шукаю нові шляхи просування вперед, і для цього в якийсь момент, ймовірно дуже скоро, мені доведеться повернутися», — сказав він.

Глава МАГАТЕ також вважає, що російська федерація може застосувати ядерну зброю у війні проти України тільки як «крайній захід».

Читайте також: На Запорізькій АЕС відновили зовнішнє аварійне живлення - МАГАТЕ

«Я вважаю, що можливість використання росією ядерної зброї не є негайною можливістю. Очевидно, що нічого не можна виключати, я не перебуваю в механізмі прийняття рішень у цій країні, але я вважаю, що це буде крайній захід», — сказав Гроссі.

Читайте також: Глава МАГАТЕ: Наближаємося до створення захисної зони для Запорізької АЕС

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Рафаель Гроссі відвідав Україну та росію, де провів перемовини щодо створення захисної зони навколо Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-