Глава МАГАТЕ: Наближаємося до створення захисної зони для Запорізької АЕС

Глава МАГАТЕ: Наближаємося до створення захисної зони для Запорізької АЕС

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив про прогрес у створенні захисної зони для Запорізької АЕС після своїх візитів до рф та України.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Прибув до Польщі нічним потягом з України після інтенсивного тижня консультацій з росією та Україною. Наближаємося до створення захисної зони для Запорізької АЕС – ситуація на станції неприйнятна, і нам потрібні негайні дії для її захисту», – наголосив Гроссі.

Також глава МАГАТЕ опублікував знімки зустрічі з міністром закордонних справа Дмитром Кулебою у київському бомбосховищі напередодні.

«Ми домагаємося прогресу у створенні захисної зони навколо Запорізької АЕС», – написав Гроссі.

Під час зустрічі Кулеба наголосив, що росія має вийти із ЗАЕС для гарантування її ядерної безпеки, негайно припинити викрадення та залякування українського персоналу.

Читайте також: росія має виконати вимогу МАГАТЕ і вивести війська з ЗАЕС – Зеленський

Як повідомлялося, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у вівторок зустрівся з президентом рф путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-