У більшості областей повністю відновили можливість постачання електрики - Зеленський

У більшості областей повністю відновили можливість постачання електрики - Зеленський

Відео
Укрінформ
Після російських ракетних атак 10 й 11 жовтня повністю відновлено технічну можливість постачання електрики в більшості областей, у чотирьох регіонах ремонтні роботи завершаться найближчим часом.

Про це у відеозверненні сказав Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"По всій країні сьогодні продовжилося відновлення після дводенної російської ракетної атаки. Тоді були пошкоджені енергообʼєкти на території 12 областей та у столиці. Станом на цей час повністю відновлено технічну можливість постачання електрики в більшості областей. У чотирьох регіонах роботи тривають, ремонти мають завершитися найближчим часом", - сказав глава держави.

Президент подякував українцям і головам громад, які свідомо поставилися до ситуації й обмежили споживання електрики.

"Варто продовжувати розподіляти своє споживання електрики за годинами всієї доби, щоб у пікові години якомога менше використовувати техніку, що потребує значного обсягу електрики", - наголосив Президент.

Він пояснив, що подекуди енергетики змушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень. Це потрібно виключно для збереження нормальної роботи всієї енергосистеми в умовах, коли виробництво електрики зменшилося.

Читайте також: Укренерго стабілізувало енергоживлення Києва та центральних областей

Як повідомлялося, 10 й 11 жовтня росія здійснила масовані ракетні удари по всій території України: було випущено більше сотні крилатих ракет та безпілотників. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-