У Кенію прибуло судно з українською пшеницею — на борту 52,4 тисячі тонн

У Кенію прибуло судно з українською пшеницею — на борту 52,4 тисячі тонн

Укрінформ
До порту Момбаса в Кенії 12 жовтня прибув корабель Super Henry, навантажений 51,4 тис. т української пшениці.

Як передає Укрінформ про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Корабель Super Henry вийшов з порту “Одеса” 7 вересня, на його борту було 51,4 тис. тонн пшениці. Сьогодні судно прибуло до порту Момбаса в Кенії, провівши в дорозі 35 днів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше Україна постачала в Кенію до 300 тис. тонн пшениці на рік, а в сезоні 2021/2022 до початку війни відвантажила рекордні 355 тис. тонн. Річна потреба країни в імпорті пшениці складає від 2-2,2 млн тонн на рік.

Читайте також: Експорт через українські морпорти за тиждень зріс на 13%

Міністерство повідомляє, що за 11-12 жовтня з українських портів вийшло 16 кораблів, які завантажені 385 тис. тонн агропродукції. Всього з початку роботи “зернового коридору” з України вийшло 325 кораблів із 7,2 млн тонн вантажу.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня.

Читайте також: ООН працює над продовженням дії «зернового коридору» на рік

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, за понад два місяці роботи "зернового коридору" Україна відправила близько 1 млн т агропродукції до Африки.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-