Сьогоднішня атака на енергосистему є наймасштабнішою за всю війну - Галущенко

Сьогоднішня атака на енергосистему є наймасштабнішою за всю війну - Галущенко

Укрінформ
Атака на енергосистему України, здійснена росією вранці 10 жовтня, є наймасштабнішою від початку війни. Загарбники завдавали ударів по всьому ланцюгу постачання електроенергії.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це наймасштабніша атака на енергосистему України за весь час війни. Цинізм цієї атаки полягає в тому, що було завдано ударів по всьому ланцюгу постачання, щоб ускладнити можливість перепідключення і надання електроенергії з інших джерел", - сказав міністр.

Він наголосив, що відновлення пошкоджених об'єктів уже відбувається, і в деяких місцевостях енергопостачання уже відновлене. Галущенко також закликав українців зменшити споживання електроенергії у години пікового навантаження.

Читайте також: Шмигаль: Зруйновані об'єкти енергетичної інфраструктури вдасться відновити сьогодні-завтра

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія здійснила масований ракетний удар по всій території України: було випущено понад 80 ракет. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої із електропостачанням та мобільним зв'язком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-