Знеструмлення ЗАЕС: глава МАГАТЕ анонсував термінові кроки для захисту станції

Знеструмлення ЗАЕС: глава МАГАТЕ анонсував термінові кроки для захисту станції

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що Запорізька АЕС потребує негайного захисту після того, як внаслідок обстрілів було припинено зовнішнє живлення станції.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі МАГАТЕ.

«Відновлення обстрілів, що уражають єдине джерело зовнішнього живлення станції, є надзвичайно безвідповідальним. Запорізьку атомну електростанцію потрібно захистити. Я найближчим часом поїду в російську федерацію, а потім повернуся в Україну, щоб узгодити охоронну зону ядерної безпеки навколо АЕС. Це абсолютний і терміновий імператив», - заявив Гроссі.

У МАГАТЕ також повідомили, що, за інформацією старшого оперативного персоналу Запорізької АЕС, усі системи безпеки станції продовжують отримувати живлення та працюють у штатному режимі, живлячись за рахунок дизельних генераторів.

Читайте також: росіяни повністю знеструмили Запорізьку АЕС

У пресрелізі зазначається, що, хоча шість реакторів перебувають у режимі «холодної зупинки», вони все ще потребують електроенергії для життєво важливих функцій ядерної безпеки. Кожному дизель-генератору станції має вистачити палива щонайменше на десять днів.

Читайте також: МЗС України визнає нікчемним «указ» путіна про привласнення Запорізької АЄС

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти суботи внаслідок обстрілів російських загарбників відбулося повне відключення Запорізької АЕС від зовнішніх джерел живлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-