росіяни повністю знеструмили Запорізьку АЕС

росіяни повністю знеструмили Запорізьку АЕС

Укрінформ
російські загарбники повністю знеструмили Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомляє у Телеграмі НАЕК "Енергоатом",  передає Укрінформ.

"Сьогодні вночі о 00:59 через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв‘язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. У результаті відбулось повне знеструмлення Запорізької АЕС. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори", - йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" додають, що наявних запасів дизельного пального для їх роботи у такому режимі вистачить на 10 діб, тож потрібен ремонт і відновлення роботи ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою.

Читайте також: Держдеп - про привласнення росією ЗАЕС: виданий путіним шмат паперу нічого не змінює

У компанії також наголошують, що плани щодо включення енергоблоків в умовах обстрілів і пошкодження всіх ліній є нереальними.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що експорт електроенергії з України до Європи залежить від стабільної роботи Запорізької атомної електростанції в українській енергосистемі.

Читайте також: путін не впевнений, що російські війська втримаються на ЗАЕС - Герус

російські війська захопили територію ЗАЕС у березні. 5 жовтня кремль офіційно проголосив, що електростанція тепер начебто належить росії.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час візиту до Києва в четвер заявив, що тимчасово захоплена росією ЗАЕС в Енергодарі залишається українським підприємством.

Фото: Енергоатом 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-