Рада ухвалила закон про виведення з ринку системно важливих банків

Рада ухвалила закон про виведення з ринку системно важливих банків

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкт про виведення з ринку системно важливих банків в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, за відповідний проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо особливостей виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану (№8069), проголосувало 254 народних депутатів, повідомляє портал Верховної Ради.

Документом створений дієвий юридичний та невибірковий (стосовно всіх системно важливих банків) механізм для вирішення потенційно можливих в умовах війни кризових ситуацій із системно важливими банками з пріоритетом максимального забезпечення інтересів держави і клієнтів цих банків.

Читайте також: В Україні збільшать штрафи за номерні знаки – Рада ухвалила закон

Зокрема, з метою спрощення обтяжливої для нинішніх умов загальної процедури виведення банку з ринку оптимізовано порядок виведення з ринку системно важливого банку в разі втрати таким банком ліквідності під час дії воєнного стану в Україні.

Також установлено особливості участі держави у процедурі виведення такого банку з ринку.

Як повідомляв Укрінформ, наразі до переліку системно важливих внесено 14 банків, зокрема, Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, Укрсиббанк, Райффайзен Банк. Перелік банків затверджено рішенням Правління Національного банку України від 9 березня 2022 року № 120-рш "Про визначення системно важливих банків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-