Обмеження цін на російську нафту: США заявляють про позитивний діалог з Індією і Китаєм

Обмеження цін на російську нафту: США заявляють про позитивний діалог з Індією і Китаєм

Укрінформ
США заявили про сигнали, які вказують на розуміння з боку Китаю й Індії – основних покупців нафти з рф – щодо необхідності запровадження цінового порогу для імпорту російської нафти, узгодженого на рівні G7, на тлі агресії кремля в Європі.

З такою заявою виступив у середу під час енергетичного форуму в Лондоні помічник міністра фінансів США з питань економічної політики Бен Гарріс, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Сполучені Штати провели «позитивний діалог» з Китаєм та Індією, двома основними імпортерами російської нафти», - наголосив американський високопоставлений чиновник.

Він підкреслив, що ціновий ліміт, який країни G7 прагнуть встановити на імпорт нафти з рф, «дасть покупцям важелі для отримання кращих цін».

План щодо встановлення обмеження цін на російську нафту, узгоджений у форматі G7, вимагає від країн-учасниць відмови у страхових, фінансових, брокерських, навігаційних та інших послугах для нафтових вантажів з росії, ціна яких перевищує встановлений максимум.

Читайте також: До санкційних списків ЄС пропонують додати ще 379 керівників і власників компаній рф

Як повідомлялося, минулого місяця у Євросоюзі також заявили, що розглядають ліміт цін на російську нафту, який би відповідав би узгодженим показниками у форматі G7. У вівторок стало відомо, що посли країн ЄС дійшли загальної згоди щодо змісту восьмого пакету санкцій проти рф, який також передбачає обмеження ціни на російську нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-