В Україні запрацював «митний безвіз» – вантажі вже прямують в обох напрямках

В Україні запрацював «митний безвіз» – вантажі вже прямують в обох напрямках

Укрінформ
У суботу, 1 жовтня, в Україні запрацювали положення Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів.

"Сьогодні, 1 жовтня, для України набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту, і для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Тобто від сьогодні в нашій країні запрацював так званий митний безвіз", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перша транзитна декларація у рамках "безвізу" була відправлена сьогодні з Німеччини до України. Митники вже бачать її в електронній транзитній системі NCTS та очікують на прибуття вантажівки.

Читайте також: Митниця: "маленький вступ" до ЄС уже відбувається

Крім того, Україна вже також оформила першу транзитну декларацію на виїзд із країни. Нині в системі очікують прибуття товарів у митницю відправлення й інші декларації, за якими товари будуть поміщені під процедуру спільного транзиту та доставлені до митниць призначення на території країн-учасниць Конвенції.

У Мінфіні нагадали, що відповідно до «митного безвізу», для доставки вантажів з однієї країни в іншу подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення. Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні та зменшує відповідні витрати для підприємств.

Читайте також: Спільний транзит: із 1 жовтня українські компанії зможуть відправляти товари у 35 країн

Як повідомлялося, Україна 31 серпня передала європейській стороні необхідні документи для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

«Митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-