За пів року повномасштабної війни росія продала енергоресурсів на $158 мільярдів

За пів року повномасштабної війни росія продала енергоресурсів на $158 мільярдів

Укрінформ
За пів року повномасштабної війни, з 24 лютого до 24 серпня 2022 року, доходи від експорту росією енергоресурсів склали $158 млрд. Для порівняння – військовий бюджет росії на 2021 рік – близько $66 млрд.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ.

«Саме з продажу енергоносіїв росія отримує кошти для ракет, танків і важкої артилерії, якою вона нищить українські міста і вбиває наших громадян. За пів року війни, з 24 лютого до 24 серпня 2022 року, доходи від експорту росією енергоресурсів становили $158 млрд. Для порівняння – військовий бюджет росії на 2021 рік склав близько $66 млрд», - зазначив він.

Міністр зауважив, що перемога на енергетичному фронті – це одна з найважливіших складових перемоги у війні, яку розв’язала російська федерація.

Читайте також: Європі треба якомога швидше відмовитися від російського викопного палива - Галущенко

«Про це необхідно говорити публічно зі світовими політичними лідерами та суспільством, адже наслідки військової агресії рф проти України, можлива ядерна катастрофа, спровокована росією, можуть торкнутися кожного. І тоді цифри в платіжках чи ціна на бензин вже не матимуть значення», - резюмував Галущенко.

Як повідомлялось, Україна планує зробити свій внесок у реалізацію плану REPowerEU, який передбачає створення доступного, безпечного, стійкого та сталого енергетичного ринку ЄС та поступового позбавлення залежності від російського викопного палива до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-