Костін – конгресменам: Необхідно арештувати активи російських олігархів

Костін – конгресменам: Необхідно арештувати активи російських олігархів

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін виступив перед американськими конгресменами та наголосив на необхідності спільних дій з арешту активів російських олігархів, які причетні до агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс Генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що Костін виступив перед Підкомітетом з питань Європи, енергії, довкілля та кібербезпеки Комітету із закордонних справ Конгресу.

Генеральний прокурор зауважив, що українці потребують справедливості: покарання винних на всіх рівнях, повного відшкодування збитків, завданих російською агресією.

Також Костін наголосив на необхідності спільних дій з розшуку, заморожування та арешту активів російських олігархів, причетних до агресії.

“Механізм компенсацій має враховувати всіх постраждалих від агресії, в тому числі людей, які втратили близьких або переживають психологічну травму”, - зауважив генеральний прокурор.

Костін додав, що необхідно притягнути до відповідальності всіх причетних до воєнних злочинів, злочинів геноциду та агресії.

“Світ має почути потужний сигнал: жоден, хто порушив міжнародне право, не залишиться безкарним”, - додав генпрокурор.

Читайте також: Костін зустрівся з сенаторами США - говорили про правові механізми протидії агресії рф

Як повідомляв Укрінформ, генеральні прокурори США Меррік Гарланд та України Андрій Костін підписали Меморандум про взаєморозуміння, який дозволить активізувати спільні зусилля щодо забезпечення відповідальності за скоєні міжнародні злочини в Україні.

Фото: Андрій Костін, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-