Генпрокурори США та України підписали Меморандум про взаєморозуміння

Генпрокурори США та України підписали Меморандум про взаєморозуміння

Укрінформ
Генеральні прокурори США Меррік Гарланд та України Андрій Костін підписали Меморандум про взаєморозуміння, який дозволить активізувати спільні зусилля щодо забезпечення відповідальності за скоєні міжнародні злочини в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Мін'юсту США.

«Сполучені Штати підтримують народ України в його невтомному прагненні підтримувати верховенство права та домагатися справедливості для постраждалих на тлі триваючої агресії росії. Сьогодні Міністерство юстиції та Офіс генерального прокурора оголосили про рішення тісніше співпрацювати для виявлення, затримання та притягнення до відповідальності осіб, причетних до військових злочинів та інших злочинів в Україні. Ми будемо невпинними в цих зусиллях, щоб притягнути винних до відповідальності», - заявив Гарланд.

Читайте також: Костін подякував Пелосі за допомогу США у звільненні українських територій

За словами Костіна, підписаний Меморандум про взаєморозуміння дозволить активізувати спільні зусилля щодо забезпечення відповідальності росії за скоєні міжнародні злочини в Україні.

«Підписаний сьогодні Меморандум про взаєморозуміння дозволяє нам активізувати наші спільні зусилля щодо забезпечення відповідальності за міжнародні злочини. Шляхом встановлення офіційних рамок співпраці ми посилимо ефективне розслідування та судове переслідування злочинів, скоєних росією в Україні, і забезпечимо певну міру справедливості для постраждалих», - заявив він.

Зазначається, що Меморандум про взаєморозуміння між США та Україною сприятиме ефективності розслідувань і кримінального переслідування шляхом, відповідно до національного законодавства, усунення перешкод для своєчасного та ефективного обміну інформацією та доказами під час розслідувань і кримінального переслідування двома країнами, а також збільшення простоти технічної співпраці.

Читайте також: Костін планує зустрітися у США з прокурором Міжнародного кримінального суду

Як повідомляв Укрінформ, Костін планує низку зустрічей із американськими сенаторами і конгресменами, а також – із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом. Окрім Вашингтона, плануються зустрічі у Нью-Йорку в рамках заходів високого рівня 77-ї Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-