Рада зрівняла умови праці іноземців та громадян України

Рада зрівняла умови праці іноземців та громадян України

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні”, яким для роботодавців спрощується дозвіл на працю іноземців.

Як повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, за закон в цілому проголосували 266 народних депутатів, передає Укрінформ.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, метою ухвалення закону є спрощення для роботодавців забезпечення потреби у робочій силі, яка може бути задоволена за рахунок застосування праці іноземців та осіб без громадянства, забезпечення рівних умов праці для громадян України та іноземців, детінізації трудових відносин, а також удосконалення законодавства у цій сфері та усунення правових колізій.

Зокрема, удосконалено підстави видачі або продовження дії дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства; відмови у видачі або продовженні дії таких дозволів; встановлено рівні умови оплати праці як для громадян України, так і для іноземців та осіб без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах; створено правове підґрунтя для застосування праці іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні для навчання у навчальних закладах України.

Також спрощується отримання або продовження дії дозволів на застосування праці окремих категорій іноземних працівників. Отримати такий дозвіл можна будь-яким зручним для роботодавця способом, у тому числі через центри надання адміністративних послуг.

Читайте також: Рада внесла зміни до бюджету-2022 щодо використання грошей дорожнього фонду

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада за ініціативи Президента Володимира Зеленського ухвалила закон, який фактично урівнює права польських громадян з українцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-