Один з найбільших банків Туреччини припиняє роботу з російськими картками «Мир» - ЗМІ

Один з найбільших банків Туреччини припиняє роботу з російськими картками «Мир» - ЗМІ

Укрінформ
Турецький банк İş Bankası, один з найбільших у країні, призупиняє обслуговувати російську платіжну систему «Мир» після попереджень про санкції з боку США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Найбільший за активами приватний банк Туреччини İş Bankası призупинив роботу з популярною серед російських туристів платіжною системою «Мир», - ідеться в повідомленні.

У коментарі Bloomberg представники банку заявили, що вони знайомі із заявою казначейства США стосовно російської системи «Мир» і призупинили її обслуговування.

Рішення було прийняте після того, як минулого тижня управління з контролю за іноземними активами мінфіну США (OFAC) оголосило про готовність накласти санкції на тих, хто сприяє використанню російської платіжної системи «Мир» за межами рф.

Читайте також: У парламенті Швейцарії закликають відключити від SWIFT всі банки рф

Видання нагадує, що президент Туреччини Ердоган після зустрічі з путіним 5 серпня заявив, ніби система «Мир» сприяє розвитку туризму між двома країнами.

Платіжна система «Мир» була розроблена у рф як альтернатива Visa і Mastercard. У Туреччині з нею до останнього часу працювали Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Denizbank і Halkbank, які належать до найбільших банків країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-