росія не може постачати скраплений газ до Індії через санкції – Bloomberg

росія не може постачати скраплений газ до Індії через санкції – Bloomberg

Укрінформ
Поставки російського скрапленого газу до Індії припинилися після того, як дочірня компанія російського газпрому Gazprom Germania GmbH була націоналізована Німеччиною в рамках санкцій проти рф за її вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ. 

Повідомляється, зокрема, що всі законтрактовані поставки російського скрапленого газу були скасовані після того, як у квітні німецький уряд націоналізував компанію Gazprom Germania GmbH, і наразі ця компанія не займається постачанням газу, а лише виплачує штрафні санкції за контрактами.

Зазначається, що, внаслідок націоналізації німецької «дочки» газпрому урядом ФРН, найбільша газова компанія Індії GAIL втратила контракт на постачання скрапленого газу з росії, який набрав чинності у 2018 році і був розрахований на 20 років.

Читайте також: Доходи росії від продажу енергоносіїв впали до 14-місячного мінімумуBloomberg

Після скасування поставок російського газу компанія GAIL була змушена звернутися до інших ринків і забронювала поставки газу на жовтень - листопад за вдвічі більшою ціною, ніж у відповідний період минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Німеччини створив холдинг для націоналізації німецької філії газпрому, перейменувавши її з Gazprom Germania GmbH на Securing Energy for Europe Holding GmbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-