Кабмін урегулював питання передачі конфіскованого майна для потреб ЗСУ

Кабмін урегулював питання передачі конфіскованого майна для потреб ЗСУ

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 16 вересня увалив зміни до деяких постанов щодо передачі майна для потреб Збройних Сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Зміни, прийняті Урядом, врегульовують на період дії воєнного стану в Україні передачу конфіскованого та іншого майна, що перейшло у власність держави, на потреби Збройних Сил України та інших органів, задіяних у забезпеченні обороноздатності держави, а також забезпечення енергетичної безпеки держави та продовольчої безпеки населення", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що на складах митних органів (за винятком митниць у зоні бойових дій) продовжують обліковуватися залишки майна, яке перейшло у власність держави та потенційно може бути об’єктом безоплатної передачі.

Станом на 1 вересня 2022 р. таке майно обліковано на загальну суму 497,3 млн грн, з них: майно, за яким власник або уповноважена ним особа не звернулися до закінчення строків зберігання, – 232,8 млн грн, конфісковане майно – 230,3 млн грн, майно, поміщене в митний режим відмови на користь держави, а також майно, виявлене під час здійснення митного контролю в зонах митного контролю і власник якого невідомий, – 34,2 млн грн.

Читайте також: Кабмін ініціював кримінальну відповідальність за примусову російську паспортизацію

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого уряд ухвалив розпорядження про передачу всього конфіскованого судами та митницею майна на потреби Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-