Шмигаль анонсував прибуття в Україну місії ЄІБ

Шмигаль анонсував прибуття в Україну місії ЄІБ

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк найближчими тижнями організує місію в Україну.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив уТелеграміз посиланням на президента Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) Вернера Хойера.

"Європейський інвестиційний банк найближчими тижнями організує місію в Україну, під час якої обговорюватимуться нові напрямки співпраці. Про це повідомив президент ЄІБ Вернер Хойер під час нашої сьогоднішньої онлайн-розмови", - зазначив він.

Зокрема, за словами Шмигаля, буде приділена увага підтримці мікро, малого й середнього бізнесу.

"Розповів про державну програму грантової підтримки єРобота, мета якої — стимулювати розвиток бізнесів і створення нових робочих місць. Закликав ЄІБ долучатися до її фінансування, а також до фінансування відновлення України", - додав прем’єр.

Читайте також: Рада ЄС схвалила надання Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги

Він також подякував команді ЄІБ за сьогоднішнє оголошення про надання Україні 500 мільйонів євро.

"Це буде перший транш допомоги на загальну суму 1,59 мільярда євро, і дуже важливий крок для підтримки макроекономічної стабільності нашої країни", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Україна від початку повномасштабного вторгнення росії отримала від союзників 17,5 мільярда доларів, але розраховує отримати найближчим часом ще понад $13,5 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-