Укренерго пропонуватиме ENTSO-E збільшити ліміти експорту електроенергії в Європу

Укренерго пропонуватиме ENTSO-E збільшити ліміти експорту електроенергії в Європу

Укрінформ
НЕК "Укренерго" наступного тижня ставитиме перед ENTSO-E питання про збільшення лімітів експорту електроенергії до Європи.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький.

"Наступного тижня буде чергове засідання регіональної групи "Континентальна Європа" в ENTSO-E. Наразі в Румунію, Словаччину (експорт - ред.) складає 250 МВт, і ми будемо ставити питання не про зменшення, а про збільшення цього ліміту на наступному тижні", - сказав Кудрицький.

Він запевнив, що українські споживачі завжди будуть пріоритетом для Укренерго, однак зараз причин говорити про зменшення експорту електроенергії немає. Крім того, Україна планує збільшити експорт електроенергії до Польщі в рамках надання допомоги цій країні з 1 жовтня.

Кудрицький також прокоментував можливість обмеження електропостачання промислових споживачів за несприятливих сценаріїв проходження опалювального сезону.

Читайте також: Галущенко обговорив з єврокомісаром збільшення експорту електроенергії до ЄС

"В якійсь критичній ситуації таке обмеження могло би бути можливим тільки після того, як припиниться експорт. Якщо ми й експорт не збираємося припиняти, то й українські виробники не залишаться без електроенергії", - сказав голова Укренерго.

Він зазначив, що наразі компанія не планує ніяких обмежень споживачів.

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" з 30 червня по 11 вересня отримало понад 3,7 млрд грн на аукціонах із доступу до міждержавних електромереж.

Читайте також: Європейська енергосистема дозволила збільшити Україні експорт електроенергії в години пік

ENTSO-E 4 вересня збільшило до 300 МВт доступну пропускну спроможність для експорту електроенергії з України в ЄС. Такі можливості для українських експортерів будуть діяти в години найбільшого споживання електроенергії.

Регіональна група Континентальна Європа 7 червня 2022 року погодила поетапне розширення можливостей для експорту та імпорту електроенергії між Україною та сусідніми країнами ЄС за умови впровадження організаційно-технічних передумов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-