Галущенко обговорив з єврокомісаром збільшення експорту електроенергії до ЄС

Галущенко обговорив з єврокомісаром збільшення експорту електроенергії до ЄС

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон та міністром промисловості і торгівлі Чехії Йозефом Сікелою збільшення експорту електроенергії з України до Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що Україна та представники ЄС провели консультації напередодні надзвичайного засідання Ради з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики Євросоюзу.

Читайте також: ЄС має збільшити обсяги закупівлі електроенергії в Україні - єврокомісар

"Сторони обговорили питання збільшення обсягів експорту електроенергії з України до країн Європи. Кадрі Сімсон та Йозеф Сікела запевнили у підтримці України у цьому питанні", - йдеться у повідомленні.

Сімсон під час засідання Ради з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики звернулася до учасників із закликом підтримати звернення до ЕNTSO-E, щоб пришвидшити збільшення торгівлі електроенергією з Україною, поінформували в міністерстві.

Повідомляється також, що Галущенко закликав представників ЄС підтримати демілітаризацію Запорізької АЕС. Він наголосив, що станцію потрібно повернути під повний контроль української влади та її легітимного оператора.

Читайте також: Україна допомагатиме Польщі уникнути енергетичних ризиків – Президент

Як повідомлялося, 4 вересня ENTSO-E збільшило до 300 МВт доступну пропускну спроможність для експорту електроенергії з України в ЄС. Такі можливості для українських експортерів будуть діяти в години найбільшого споживання електроенергії.

Регіональна група Континентальна Європа 7 червня 2022 року погодила поетапне розширення можливостей для експорту та імпорту електроенергії між Україною та сусідніми країнами ЄС за умови впровадження організаційно-технічних передумов.

Від 28 липня обсяг доступного перетину електромереж становив 250 МВт (раніше 100 МВт).

Фото: Міненергетики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-