Азербайджан майже на третину збільшить постачання газу до Євросоюзу

Азербайджан майже на третину збільшить постачання газу до Євросоюзу

Укрінформ
В Азербайджані заявили, що до кінця року планують транспортувати до Євросоюзу на 30% більше природного газу, ніж торік.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Загальний обсяг постачань до Європи у 2022 році становитиме 12 млрд кубічних метрів», - написав у Твіттері міністр енергетики Азербайджану Парвіз Шахбазов. До серпня видобуток збільшився майже на 10% і сягнув 30,6 мільярда кубометрів, додав він.

Брюссель у липні домовився з Баку про подвоєння імпорту газу найближчими роками, нагадує DW.

«Існують також плани щодо розширення газового коридору, який проходить через Азербайджан, Грузію, Туреччину та Грецію. Потужність трубопроводу планується збільшити до 20 мільярдів кубометрів на рік», - ідеться в публікації.

Читайте також: Євросоюз позбавиться залежності від енергоресурсів рф за 6-7 місяців - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, 12 вересня однією з тем переговорів у Берліні між канцлером ФРН Олафом Шольцом і прем’єр-міністр Ізраїлю Яїром Лапідом стало питання поставок природного газу в Європу.

Нагадаємо, росія повністю зупинила постачання газу до Європи через «Північний потік», що викликало черговий сплеск цін. Євросоюз розробив стратегію подолання енергетичної кризи, ключовими елементами якої є підвищення енергоефективності, диверсифікація шляхів постачання ресурсів з метою виходу із залежності від росії та прискорений розвиток відновлюваних джерел з метою поступової відмови від використання викопного пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-