Україна заощадить майже $6 мільярдів завдяки відтермінуванню боргу – Мінфін

Україна заощадить майже $6 мільярдів завдяки відтермінуванню боргу – Мінфін

Укрінформ
Україна за рік може заощадити близько 5,9 млрд доларів, завдяки рішенню інвесторів відтермінувати її платежі за зовнішнім боргом до 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

У Мінфіні нагадали, що у серпні інвестори підтримали пропозиції України щодо зміни умов випуску і розміщення державних фінансових інструментів. Тритижневі переговори з держателями облігацій зовнішніх державних позик та державних деривативів завершились успішним внесенням змін до умов випуску всіх облігацій зовнішніх державних позик та державних деривативів України, а також єврооблігацій, гарантованих державою.

Читайте також: Держбюджет-2023 буде жорстким, його внесення в Раду очікується до 15 вересня - Корнієнко

Міжнародні партнери України в G7 та Паризькому клубі (за винятком росії) відзначили взірцеве обслуговування боргу Україною і закликали власників облігацій і варрантів схвалити пропозиції України.

"Відстрочення виплати боргу власникам облігацій зменшить тиск на державний бюджету України під час війни. З серпня 2022 року по серпень 2024 року близько 5,9 мільярдів доларів США буде заощаджено на інші важливі бюджетні цілі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зміни умов випуску єврооблігацій та деривативів підтримала більшість держателів - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, інвестори в зовнішній борг України погодилися відтермінувати платежі до 2024 року з можливою пролонгацією цього рішення ще на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-