Держбюджет-2023 буде жорстким, його внесення в Раду очікується до 15 вересня - Корнієнко

Держбюджет-2023 буде жорстким, його внесення в Раду очікується до 15 вересня - Корнієнко

Укрінформ
У Верховній Раді очікують внесення урядом проєкту Державного бюджету на 2023 рік згідно з регламентом до 15 вересня та закликають парламентаріїв зважати на нагальні потреби та фінансові можливості країни при поданні поправок.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтерв’ю Українському радіо, повідомляє Укрінформ.

«Щодо цифр доходів і видатків на наступний рік дуже важко сказати: ми очікуємо на їх фіналізацію безпосередньо у проєкті, який буде внесений у межах регламенту до 15 вересня. Уряд дає всі підстави на це сподіватися», - зазначив Корнієнко.

На думку першого віцеспікера, при розрахунку видатків уряд буде спиратися на нинішню ситуацію, коли вони становлять від 200 мільярдів гривень на місяць, велика частина з них — це армія, оборонні виплати та соціальні видатки.

Читайте також: В рамках держбюджету-2023 створять Фонд оперативного відновлення - Шмигаль

«Ми розуміємо, що за межами цих двох великих видатків решта видатків зараз або не фінансуються, або фінансуються за залишковим принципом. Думаю, приблизно в таких параметрах буде й бюджет наступного року», - сказав Корнієнко.

Він наголосив, що бюджет-2023 буде «жорстким», тому очікує від народних депутатів при поданні правок до другого читання «розуміння».

«Звичайно, програми соцекономрозвитку регіонів, функціонування фондів регіонального розвитку тощо ми не зможемо повноцінно в наступному бюджеті відобразити. Тому очікуємо розуміння від колег, зокрема з опозиції, з тим, щоб бюджет–2023 ми спрямували на конкретні потреби нашої країни — тут і зараз», - зауважив перший заступник Голови ВР.

Він також зазначив, що Україна потребує подальшої фінансової допомоги міжнародних партнерів.

Читайте також: Видатки держбюджету від початку війни наближаються до трильйона гривень - Мінфін

«Це і ЄС, і макрофінансова допомога, пряма грантова підтримка, яка вже досягає 40% від всієї підтримки. Це і допомога США. Сподіваємося, що колеги в усіх країнах, де зараз теж триває бюджетний процес, будуть враховувати це при формуванні своїх бюджетів. Дуже сподіваємося на продовження допомоги з боку наших партнерів», - сказав Корнієнко.

Як повідомлялося, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголошував, що уряд готує проєкт закону про Державний бюджет на 2023 рік, де у пріоритеті будуть армія та безпека, а також макроекономічна стабільність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-