Шмигаль закликав партнерів до активізації співпраці з МВФ

Шмигаль закликав партнерів до активізації співпраці з МВФ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав партнерів сприяти активізації співпраці з Міжнародним валютним фондом, оскільки МВФ є опорою подальшого фінансового розвитку держави.

Про це глава українського уряду сказав на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«У 2014-2015 роках, коли розпочалася ця війна, ми мали хороші відносини з МВФ. Фонд був дійсно лідером із підтримки України. Ми отримали тоді 17 млрд доларів. МВФ проявив доволі оперативну реакцію на початку повномасштабного вторгнення в березні, коли ми отримали дуже швидку допомогу від них. Зараз, на жаль, маємо буксування. Сподіваємося та працюємо з нашими партнерами, щоб прискорити співпрацю й реакцію МВФ, який покликаний підтримувати країни в такій ситуації, як наша», — сказав Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, Україна витрачає значні кошти на фінансування армії та соціальні зобов’язання: пенсії, виплати ВПО, розмінування.

За словами глави уряду, близько 40% бюджету допомагають фінансувати міжнародні партнери.

Читайте також: Україна та МВФ продовжують дискусії щодо нової кредитної програми

«Сполучені Штати та Європейський Союз взяли на себе лідерські позиції в цьому напрямку підтримки. Зокрема, цього тижня були перемовини з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем та Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо перспектив завершення цього року й роботи в наступному», - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр заявив про те, що Україна має амбітні плани до кінця цього року виконати всі сім умов, висунутих Європейською комісією при наданні статусу кандидата, та перейти до переговорного процесу щодо членства в ЄС.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-