Україна та МВФ продовжують дискусії щодо нової кредитної програми

Україна та МВФ продовжують дискусії щодо нової кредитної програми

Укрінформ
Україна та Міжнародний валютний фонд продовжують вести дискусії щодо нової кредитної програми.

 Про це на брифінгу сказав заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На початку серпня Україна звернулась до МВФ із офіційним запитом щодо започаткування нової програми кредитування. На нашу думку, її основними цілями в поточних умовах має бути: покриття розриву платіжного балансу, забезпечення макроекономічної стабільності та продовження здійснення структурних економічних реформ, в тому числі, націлених на набуття Україною статусу члена ЄС. Наразі продовжуються консультації між органами державної влади та експертами МВФ", - сказав Ніколайчук.

Читайте також: МВФ за 30 років надав Україні $37 мільярдів фінансової підтримки

За його інформацією, "всередині МВФ йдуть жваві дискусії щодо того, який саме формат програми найбільше підходить для України". Також точаться дискусії щодо зміни інструментів, які використовує МВФ для підтримки країн, які, власне, й потребують підтримки.

"Ми сподіваємось, що за результатами цих дискусій вже будуть повідомлення про формати підтримки з боку МВФ України в цих умовах. У МВФ немає заборони на кредитування країн, які перебувають у стані війни", - зауважив Ніколайчук.

Читайте також: Кредит від МВФ стане каталізатором для залучення коштів в Україну - Устенко

Як повідомлялося, Україна планує до кінця 2022 року укласти угоду з Міжнародним валютним фондом на 15-20 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-