Шмигаль зустрівся з Моравецьким – говорили про спільний контроль на пунктах пропуску

Шмигаль зустрівся з Моравецьким – говорили про спільний контроль на пунктах пропуску

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністри України Денис Шмигаль та Польщі Матеуш Моравецький під час зустрічі у Києві обговорили питання військового співробітництва, посилення санкцій проти рф, підготовку до складного опалювального сезону та розвиток прикордонної інфраструктури між двома країнами.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль. 

«Серед основних тем зустрічі: військова підтримка, посилення санкцій проти агресора, підготовка до складного опалювального сезону та розвиток прикордонної інфраструктури», - повідомив Прем’єр.

Він нагадав, що з 1 жовтня Україна приєднується до конвенції NCTS, тому запропонував польському колезі почати організацію спільного контролю на пунктах пропуску. Польща готова інвестувати в розбудову прикордонної інфраструктури, тож будівництво нових пунктів пропуску може відбуватися одразу з можливістю спільного контролю, зазначив Шмигаль.

Читайте також: Черги на кордоні з Польщею: Зеленський обговорив проблему з Моравецьким

Також українська сторона передала Польщі пропозиції, як оперативно пришвидшити процес перетину кордону вантажівками. Зокрема щодо винесення фітосанітарного контролю за межі пунктів пропуску.

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з Прем’єр-міністром Польщі Матеушом Моравецьким / Фото: Урядовий портал

Як повідомлялося, кількість вантажних автомобілів на кордоні з Польщею постійно зростає через низьку пропускну спроможність митниці з польського боку. Кілька днів тому черга з вантажівок біля Ягодина сягала понад 50 км.

Читайте також: Пункт пропуску на кордоні з Польщею «Ягодин» розблокований для проїзду вантажівок

Україна виступила з ініціативою про відкриття додаткових пунктів пропуску та дістала позитивну відповідь від Польщі щодо початку оформлення порожніх вантажних автомобілів на пункті пропуску Устилуг (Україна) – Зосін (Польща).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-