В АРМА передали нерухомість і сільгосптехніку російської компанії на ₴800 мільйонів

В АРМА передали нерухомість і сільгосптехніку російської компанії на ₴800 мільйонів

Фото
Укрінформ
В управління Агентства з розшуку та менеджменту активів передано об’єкти нерухомості та сільгосптехніку російської компанії на суму понад 800 млн грн.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

Ідеться про арештовані судом 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки підприємства, а також об’єкти нерухомості, які належать його власникам - громадянам рф.

За даними слідства, компанія, яка належить до сфери приватного агропромислового комплексу України, є частиною холдингу російського підприємства. Воно займається завезенням і реалізацією сільськогосподарської техніки на внутрішньому ринку нашої країни. Прибутки товариства розподіляються між громадянами рф та акумулюються на відповідних рахунках у банківських установах.

«Громадяни рф із використанням одного із підприємств розробили схему виведення активів компанії в тіньовий сектор економіки. Через російське товариство, акціонером якого є власник вищевказаного підприємства, здійснювалося виведення активів українського товариства до країни-агресора. Податки сплачувалися до федерального бюджету рф, що сприяло нарощуванню військового потенціалу рф проти України та створювало реальну загрозу національній безпеці», - зазначають в ОГП.

Читайте також: В АРМА передали майно депутата-зрадника Ковальова на понад ₴3 мільйони

Правоохоронці провели обшуки на підприємстві, під час яких вилучили офіційні документи, видані російськими державними органами на ім'я власників компанії.

Як повідомляв Укрінформ, столична прокуратура передала в Агентство з розшуку та менеджменту активів понад 50 білоруських вагонів-цистерн.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-