Уряд прискорив передачу держпідприємств в управління ФДМУ

Уряд прискорив передачу держпідприємств в управління ФДМУ

Укрінформ
Кабінет Міністрів прискорив процедуру передачі державних підприємств в управління Фонду держмайна для подальшої їх приватизації. Тепер передача можлива без погодження з відомством, яке управляє об'єктом, якщо воно зволікає з ухваленням рішення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Раніше бюрократичні процедури значно затягували процес передачі об’єктів зі сфери відання окремих держустанов до управління Фонду. Тепер ми прибираємо ці перепони. Об’єкт буде максимально швидко взятий Фондом держмайна в управління з подальшою його підготовкою до проведення відкритого та конкурентного аукціону», - сказала перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зокрема, уряд змінив порядок передачі єдиних майнових комплексів підприємств, установ, організацій, які не увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, та не належать до об’єктів, які необхідно залишити в державній власності, до сфери управління Фонду державного майна.

Читайте також: Оренда держмайна: за перше півріччя уклали договорів майже на 4 мільйони

Тепер ініціатива передачі таких об’єктів може належати не лише органам, які ними управляють, а й Кабінету Міністрів, Мінекономіки та Фонду держмайна. Відповідні проєкти рішень уряду розроблятиме Міністерство економіки, в триденний термін погоджуватиме їх з Мінфіном та Держстатом і протягом семи днів передаватиме на розгляд Кабміну.

Якщо орган, який управляє активом, у встановлений строк не погодить пропозицій з передачі об’єкта, їх передаватимуть уряду без його погодження.

Як повідомлялося, у ФДМУ розраховують, що приватизація дозволить у 2022 році поповнити держбюджет на суму понад 600 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-