Оренда держмайна: за перше півріччя уклали договорів майже на 4 мільйони

Оренда держмайна: за перше півріччя уклали договорів майже на 4 мільйони

Укрінформ
Фонд державного майна у першому півріччі забезпечив укладання договорів оренди державного нерухомого майна на 3,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ, передає Укрінформ. 

За даними Фонду, у першому півріччі було припинено дію договорів про оренду державного нерухомого майна на суму 3,8 млн гривень. Водночас нові договори сягнули 3,9 млн гривень.

«Зберегти привабливість оренди державного майна вдалось, у тому числі, завдяки урядовій постанові. Вона спростила та пришвидшила процедури оренди та надала пільгові умови для орендарів на період воєнного стану», - зазначила в.о. голови ФДМУ Ольга Батова.

У ФДМУ нагадали, що до кінця поточного року повністю звільняються від орендної плати об'єкти, розташовані в зонах бойових дій. В областях, які постраждали від війни, орендарів держмайна звільнили від оплати оренди до 30 вересня. А до 30 травня за оренду не сплачували в регіонах, де існувала загроза бойових дій.

Крім того, пільги отримали релоковані підприємства. Бізнесу, який перевозить свої потужності у безпечні регіони, надали можливість сплачувати 1 грн за 1 м² впродовж перших шести місяців оренди держмайна.

Читайте також: На орендних аукціонах у липні ціна зростала більш ніж удвічі - ФДМУ

Як повідомлялось, у червні Верховна Рада ухвалила закон щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (№7451).

Документ створює умови для прискорення приватизаційних процесів в Україні, спрощує здійснювані заходи з підготовки до приватизації та продажу державного/комунального майна як у період запровадження воєнного стану, так і в мирний час.

Він також унеможливлює приватизацію об’єктів великої приватизації в період дії воєнного стану та пришвидшує отримання та переоформлення дозвільних документів та ліцензій для власників приватизованих об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-