Україна через порти Одещини експортувала 2 мільйони тонн збіжжя - експерт

Україна через порти Одещини експортувала 2 мільйони тонн збіжжя - експерт

Укрінформ
Станом на 4 вересня через розблоковані одеські морські порти Україна експортувала 2 мільйони тонн зернових та іншого продовольства.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Із 1 серпня по 1 вересня з морських портів Великої Одеси було відвантажено 1,7 мільйона тонн (продовольства - ред.). А станом на 4 вересня уже ця цифра сягає 2 мільйони тонн", - сказав він.

За словами Марчука, потужності морських портів дозволяють відвантажувати щомісяця 3,5 мільйона тонн зернових та олійних культур.

Як повідомляв Укрінформ, Україна за липень 2022 року через альтернативні шляхи експортувала 3 мільйони тонн зернових та олійних культур.

Читайте також: Із порту Одеси «зерновим коридором» вийшли ще три судна

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня.

За даними Міністерства інфраструктури на 4 вересня, вже 86 суден вирушили з українських портів до пунктів призначення у 19 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-