Зеленський: Україна – ідеальна локація для розміщення переробних підприємств

Зеленський: Україна – ідеальна локація для розміщення переробних підприємств

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про можливість побудувати один з найбільших кластерів агропереробки і наголосив, що Україна є ідеальною локацією для розміщення переробних підприємств.

Про це він сказав під час виступу на Міжнародному економічному форумі «Амброзетті», передає кореспондент Укрінформу.

«Україна вже один із найбільших у світі виробників агрокультур. Про це сьогодні ви вже говорили. І разом з вами ми можемо побудувати і один з найбільших кластерів агропереробки, посилити нашу здатність бути гарантом продовольчої безпеки, зробивши Україну місцем виробництва доступних продуктів харчування для всього світу», - заявив глава держави.

За його словами, Україна – ідеальна локація для розміщення будь-яких переробних підприємств: від деревообробки до всіх видів машинобудування. У країні значна кількість фактично всіх ресурсів і копалин – від газу до літію, а також кваліфікованих людей, швидка логістика на європейський ринок, хороший доступ до нього.

«Україна – це амбітний проєкт відбудови після бойових дій. Відбудови на сотні мільярдів євро – усього, що росія зруйнувала своїм терором. Десятки тисяч різних обʼєктів маємо спорудити фактично заново. І я вдячний тим італійським компаніям, які вже проявили свою зацікавленість», - наголосив Президент.

Він зазначив, що Україна – це також абсолютно новий сектор оборони й безпеки, потужність якого «відповідатиме тому, що ми пережили в цій війні, і який зробить фундаментальний внесок у безпеку Європи в наступні десятиліття».

«Звичайно, після того, як ми примусимо росію до звільнення нашої землі й до миру. А це можливо за умови, що всі наші партнери дотримуватимуть свого слова. Так само, як робить це Україна. Так само, як це робить Італія», - зауважив Зеленський.

Президент подякував Італії за підтримку України і наших людей, які знайшли прихисток на італійській землі.

«Ми цього ніколи не забудемо. Це я кажу відверто, чесно, від душі від кожного громадянина», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Україна може стати «зеленим» енергохабом для Європи — Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-