Судно з українським зерном зняли з мілини в Босфорі

Судно з українським зерном зняли з мілини в Босфорі

Укрінформ
Вантажне судно, що перевозило 3307 тонн кукурудзи з України, зняли з мілини в Босфорі і відбуксирували на якірну стоянку в Стамбулі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Судноплавне агентство Tribeca повідомило, що буксирно-рятувальна операція 173-метрового судна Lady Zehma, яке сіло на мілину близько 18:00 за Гринвічем, почалася о 21:10, а о 23:30 судно кинуло якір у районі південної стоянки Босфору.

Турецька державна телерадіокомпанія TRT Haber повідомила, що рух у протоці Босфор було відновлено після того, як судно Lady Zehma зняли з мілини і відбуксирували на якірну стоянку.

Як повідомили в офісі губернатора Стамбула, в результаті інциденту ніхто не постраждав. За даними очевидців, під час посадки на мілину носова частина судна була приблизно за 150 метрів від берега в жвавому районі Бебек.

У Спільному координаційному центрі, який контролює зернову угоду та включає представників ООН, України, Туреччини та росії, повідомили, що судно «застрягло на мілині під час проходження з протоки», і турецька сторона провела екстрену операцію з його порятунку.

Читайте також: Судно з українським зерном сіло на мілину в Босфорі

Як повідомлялося, відповідно до угоди, підписаної 22 липня Україною, Туреччиною, росією та ООН, три українські порти було розблоковано для перевезення зерна, призначеного на експорт.

Станом на середу в рамках угоди було експортовано близько 1,55 млн тонн зерна та іншого продовольства.

Фото: TC İstanbul Valiliği

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-