З портів України вже експортували понад 1,5 мільйона тонн продовольства - Зеленський

З портів України вже експортували понад 1,5 мільйона тонн продовольства - Зеленський

Укрінформ
Вже понад 1,5 мільйона тонн продовольства експортовано з трьох українських портів, які запрацювали завдяки зерновій ініціативі.

Про це повідомив Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Хочу сьогодні подякувати всім нашим аграріям, портовикам, дипломатам, урядовцям, які повернули Україні статус реального гаранта продовольчої безпеки африканських країн. 23 тисячі тонн української пшениці за Продовольчою програмою ООН вже прибули в порт Джибуті. І будуть доправлені мешканцям Ефіопії, де зараз найгірша посуха за останні 40 років і мільйони людей – на межі голоду. Повертаємо також відповідні зв’язки з країнами Аравійського півострова – майже 40 тисяч тонн пшениці прямують у Ємен. А загалом уже понад 1,5 мільйона тонн нашого продовольства експортовано морським шляхом з трьох портів, які запрацювали завдяки експортній зерновій ініціативі", - розповів глава держави.

Читайте також: Зерновий коридор: перші підсумки відновлення агроекспорту з України

Як повідомлялось, 30 серпня з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вирушили шість кораблів, які перевозять 183 тисяч тонн української агропродукції. Серед них – судно Karteria, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену.

У межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування за 30 днів роботи зернового коридору з українських портів вже вийшло 62 судна, які вивезли агропродукцію до 18 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-