Газпром повністю припинив постачання газу «Північним потоком»

Газпром повністю припинив постачання газу «Північним потоком»

Укрінформ
Газовий монополіст рф «Газпром» заявив про повне припинення постачання магістральним газопроводом «Північний потік» у зв'язку з плановими роботами.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі компанії, передає Укрінформ.

«Постачання «Північним потоком» повністю припинено, сьогодні розпочинаються планово-попереджувальні роботи на газоперекачувальному агрегаті», - йдеться у повідомленні.

Раніше в Газпромі заявляли, що магістраль не працюватиме три дні, поки тривають ремонтні роботи на компресорній станції «Портова» в Ленінградській області. У російських ЗМІ повідомлялося, що за цей час Європа не отримає «майже 100 мільйонів кубометрів» російського газу.

Напередодні міністр енергетики Франції Аньєс Паньє-Рюнаше заявила, що росія використовує газ «як зброю в цій війні, ми зобов'язані готуватися до гіршого сценарію повного відключення газу».

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну та допомоги, яку надано демократичними країнами Україні, рф провокує в Європі енергетичну кризу. Протягом літа під різними приводами газпром знижував постачання «Північним потоком». 15 липня прокачування газу було знижено до 60% від планового показника, пізніше - до 20%.

Читайте також: Газпром призупинить постачання газу французькій компанії Engie

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють та бомбардують міста і села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-