Газпром призупинить постачання газу французькій компанії Engie

Газпром призупинить постачання газу французькій компанії Engie

Укрінформ
російський газовий монополіст Газпром повідомив французькій енергетичній компанії Engie про зупинення постачання газу з 1 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Телеграм-каналі Газпрому.

Компанія заявила, що не повністю одержала від Engie оплату за газ, постачання якого було здійснене в липні.

«У зв'язку з цим «Газпром експорт» повідомив Engie про повне призупинення постачання газу починаючи з 1 вересня 2022 року до моменту отримання коштів за поставлений газ у повному обсязі», – повідомив Газпром.

У свою чергу Engie заявила, що «вжила низку заходів для значного зниження будь-яких прямих фінансових і фізичних наслідків, які можуть виникнути в результаті припинення поставок газу з боку Газпрому».

За словами представника Engie, зараз на російський газ припадає лише 4% від імпорту компанії. До повномасштабного вторгнення росії в Україну ця частка становила 17%.

Читайте також: Німеччина створила холдинг із націоналізації філії "Газпрому"

Компанія Engie має найширшу газорозподільну мережу в Європі та є найбільшим постачальником газу для приватних споживачів у Франції.

Engie володіє 9-відсотковою часткою в газопроводі "Північний потік - 1", прокачування газу яким "Газпром" влітку знизив до 20% від планової потужності. У росії це пояснюють технічними причинами, у Європі – політичними.

Читайте також: Спроби зловмисників нажитися на потребах оборони України суворо каратимуться - Резніков

З квітня влада рф вимагає від країн ЄС оплачувати російський газ у рублях. Оператори з Польщі, Болгарії, Фінляндії та Нідерландів відмовилися від цих умов, через що постачання їм було зупинене.

Ці новини приходять на тлі повномасштабної російської агресії проти України, яка триває з 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-