Рекомендації МАГАТЕ будуть імплементовані при поверненні ЗАЕС під контроль України - Галущенко

Рекомендації МАГАТЕ будуть імплементовані при поверненні ЗАЕС під контроль України - Галущенко

Укрінформ
Висновки й рекомендації місії Міжнародного агентства з атомної енергії, яка у середу вирушила на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), будуть імплементовані при поверненні станції під контроль України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

Він повідомив, що місія МАГАТЕ вже вирушила на ЗАЕС.

"Висновки та рекомендації за результатами роботи місії будуть імплементовані при поверненні станції під наш контроль. Станція має повернутись під повний контроль України", - написав Галущенко.

Міністр наголосив, що ЗАЕС - українська атомна станція, і лише Україна здатна гарантувати виконання всіх складових безпеки її експлуатації. Важливим етапом після деокупації він назвав створення навколо об'єкта демілітаризованої зони.

Читайте також: Ситуація в Енергодарі не покращується, а на ЗАЕС вона надскладна – голова ОВА

"Ми спільно обговорили та передали місії перелік технічних і безпекових показників, які важливо перевірити міжнародним експертам під час візиту на станцію. Успішна реалізація всіх завдань місією матиме велике значення для ядерної безпеки не лише України, але й всього світу", - зазначив Галущенко.

Як повідомлялося, місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з її главою Рафаелем Гроссі 30 серпня прибула до української столиці напередодні запланованого візиту на Запорізьку АЕС.

Читайте також: Шмигаль очікує, що результатом візиту МАГАТЕ стане демілітаризація ЗАЕС та Енергодара

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-