Рада проголосувала за приєднання до двох конвенцій в рамках «митного безвізу»

Рада проголосувала за приєднання до двох конвенцій в рамках «митного безвізу»

Укрінформ
Верховна Рада на засіданні 30 серпня прийняла два закони про приєднання до конвенцій в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

Парламент прийняв Закон №0166 «Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту», яким дозволяється застосовувати європейські транзитні правила, що дасть можливість підприємствам використовувати єдину митну декларацію та єдину гарантію для переміщення товарів від свого складу до складу контрагента. Окується, що внаслідок у ратифікації Конвенції відбудеться суттєве прискорення та здешевлення руху товарів, від якого виграють всі учасники ланцюга постачання – експортери, перевізники, імпортери.

Читайте також: Україна отримає «митний безвіз» із ЄС вже цього року – Шмигаль

Також сьогодні під час засідання Верховна Рада прийняла Закон № 0165 «Про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами», який спрощує формальності у торгівлі товарами з європейськими державами та дозволить виконати умови для приєднання до процедури спільного транзиту.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що Україна отримає «митний безвіз» вже у 2022 році. За його словами, «митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-