Україна отримає «митний безвіз» із ЄС вже цього року – Шмигаль

Україна отримає «митний безвіз» із ЄС вже цього року – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна отримає «митний безвіз» вже у 2022 році.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Україна отримає «митний безвіз» вже цього року! Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій", - зазначив глава уряду.

За його словами, «митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці, додав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Місія ЄС перевірить готовність України приєднатися до міжнародних митних конвенцій

«Прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її диджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію», - нагадав глава уряду.

Він зауважив, що «митний безвіз» стане вже четвертим цього року - після «енергетичного безвізу» в березні та «транспортного» й «економічного» безвізів улітку.

Читайте також: В Україні запровадять цифрове розмитнення автомобілів за 5 хвилинШмигаль

«Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році», - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, 23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Цей статус наданий без умов, проте мать бути виконані деякі рекомендації Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-