З українських портів вийшли ще три судна із зерном

З українських портів вийшли ще три судна із зерном

Фото
Укрінформ
У понеділок із портів "Одеса" та "Чорноморськ" вийшло ще три судна із зерном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє адміністрація морських портів України у Фейсбуці.

"Сьогодні з портів Одеса та Чорноморськ вийшло три судна, якими відправлено 40 тис. тонн пшениці та кукурудзи до портів Єгипту, Румунії та Туреччини. До кінця доби очікується захід до портів Великої Одеси трьох балкерів під завантаження пшениці, соняшника та кукурудзи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за 27-28 серпня порти Великої Одеси прийняли 13 суден під завантаження 290 тисяч тонн пшениці, кукурудзи та олії. Ці судна попрямують до портів Лівії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Німеччини, Єгипту та Туреччини. Водночас, дев'ять суден із 271 тис. тонн пшениці, олії, ячменю, ріпаку та кукурудзи було відправлено до портів Іспанії, Нідерландів, Єгипту, Туреччини, Франції та Китаю.

Читайте також: Україна має близько 40 заявок на перевезення «зерновим коридором» — Кубраков

Загалом, в рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування, за 29 днів роботи зернового коридору з українських портів вийшло 56 суден, які вивезли більш ніж 1,3 млн тонн агропродукції до 18 країн світу.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури Олександр Кубраков та генеральний секретар Міжнародної морської організації (Maritime Organization — IMO) Кітак Лім обговорили розширення "зернової ініціативи" на інші категорії українського експорту.

22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було підписано угоду, за якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: Експорт українських зернових у серпні сягнув майже 2 мільйони тонн

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Організації Антоніу Гутерреш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-