У складі місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС не буде американських і британських експертів – NYT

У складі місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС не буде американських і британських експертів – NYT

Укрінформ
До складу місії МАГАТЕ, яка готується вирушити на Запорізьку АЕС, не включено представників США та Великої Британії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The New York Times.

“У списку членів команди, з якими ознайомилася The New York Times, є голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі з Аргентини та ще 13 експертів із переважно нейтральних країн. Ні Сполучені Штати, ні Велика Британія, яких росія вважає упередженими через їхню рішучу підтримку України, не представлені”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу місії МАГАТЕ увійшли фахівці з Польщі, Литви, Сербії, Китаю, Албанії, Франції, Італії, Йорданії, Мексики та Північної Македонії.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька атомна електростанція, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Читайте також: У разі аварії на ЗАЕС радіаційна хмара накриє частину півдня України та деякі регіони росії – Енергоатом

Європейський Союз засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької АЕС та закликає рф негайно передати контроль над станцією Україні.

Влада України наголошує, що російські військові перетворили Запорізьку АЕС на військову базу, чим поставили під загрозу весь континент.

На початку наступного тижня інспектори МАГАТЕ планують приїхати на захоплену росією Запорізьку АЕС. Агентство має намір оцінити стан безпеки станції та розв’язати проблеми, спричинені бойовими діями. Крім того, група фахівців може доставити на АЕС запасні частини, прилади радіаційного контролю та інші необхідні матеріали для підвищення рівня безпеки станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-