Україна майже за місяць експортувала перший мільйон тонн агропродукції - Зеленський

Україна майже за місяць експортувала перший мільйон тонн агропродукції - Зеленський

Відео
Укрінформ
Майже місяць працює експортна зернова ініціатива, і за цей час із трьох наших морських портів – Чорноморська, Одеси і Южного – експортували перший із 24 лютого мільйон тонн агропродукції.

Про це у своєму зверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Він наголосив - Україна залишається гарантом світової агробезпеки.

"Українське зерно й сам факт того, що запрацював наш напрямок постачання на світовий продовольчий ринок, дають змогу не допускати хаосу на ринку, знімають гостроту продовольчої кризи, не допускають катастрофічного дефіциту. Україна була, є й буде серед гарантів світової продовольчої безпеки", - сказав глава держави.

Також Президент підкреслив, що експорт дозволяє не лише уникнути продовольчої кризи, а й створити нові робочі місця і забезпечити посівну у 2023-му.

Читайте також: Аграрії вже намолотили 25,3 мільйона тонн зерна

"Цей експорт не лише підтримує міжнародну суб’єктність України, а й дає робочі місця для наших громадян – це сотні тисяч робочих місць, дає доходи для українських компаній і державного бюджету і, що дуже важливо, дає кошти для посівної в наступному році. Це справді важливий результат для України, для Чорноморського регіону і всього світу. І я вдячний усім, хто долучився до цієї роботи. І наголошую, що це повна відповідальність партнерів – не допускати будь-яких російських провокацій і зриву експорту", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, в Україні станом на 25 серпня сільськогосподарські виробники зібрали вже 25,3 млн тонн зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-