Французька компанія TotalEnergies заявила про вихід з російського ринку

Французька компанія TotalEnergies заявила про вихід з російського ринку

Укрінформ
Французька компанія TotalEnergies, яку підозрюють в участі у постачанні авіагасу російській армії, оголосила, що продасть свою частку в компанії «Тернєфтєгаз», спільному підприємстві з російським «Новатеком».

Про це повідомляється в заяві компанії, передає Укрінформ.

«26 серпня 2022 року TotalEnergies і «Новатек» підписали остаточний договір купівлі-продажу 49% акцій TotalEnergies в «Тернєфтєгазі». Закриття очікується у вересні 2022 року за звичайних умов», - заявили в компанії, додавши, що запит на дозвіл проведення цієї операції було надіслано російським органам влади ще 8 серпня.

В компанії також заявили, що операцію з продажу її 20% акцій у Хар’ягінському нафтовому проєкті російської «Зарубіжнєфті» було завершено 3 серпня 2022 року.

Читайте також: Швейцарський виробник шоколаду Lindt іде з росії

Раніше французька газета Le Monde повідомила, що TotalEnergies бере участь у постачанні газового конденсату для виробництва реактивного палива через частку французької фірми в спільному підприємстві з російським «Новатеком».

Після публікації в Le Monde міністр транспорту Франції Клеман Бон заявив, що потрібно провести перевірку інформації про причетність TotalEnergies до постачання реактивного палива для російської армії, а міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав компанію вийти з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-