Банки вже видали українським експортерам кредитів на 33 мільйони

Банки вже видали українським експортерам кредитів на 33 мільйони

Укрінформ
У рамках спеціальної програми кредитування експортерів банки видали 14 кредитів на суму 33,2 млн грн. Ще 12 угод чекають на підписання.

Про це повідомляє Експортно-кредитне агентство України (ЕКА), передає Укрінформ.

«Банки - партнери ЕКА в рамках спеціальної програми кредитування експортерів на час дії воєнного стану підтримали видачу ще 8 кредитів за спрощеними вимогами до застави. Загалом станом на 19 серпня банки видали вже 14 кредитів на суму 33,211 млн гривень», - ідеться в повідомленні.

Крім того, погоджені ще 12 кредитних угод на 54,37 млн грн, вони чекають на підписання сторонами.

Зазначається, що позики отримали підприємці з Івано-Франківщини, Рівненщини, Київщини, Одещини, Дніпропетровської, Запорізької та Чернівецької областей. Вони експортують паперові пакети, дерев’яні вироби, твердопаливні котли, паркетну дошку, комплектуючі для меблів, меблі, гумотехнічні вироби та харчові продукти.

Читайте також: В Україні застрахували перший експортний кредит в умовах воєнного часу

За даними ЕКА, завдяки отриманим на виконання експортних контрактів кредитам, загальна сума підтриманого експорту перевищить 203,5 млн грн.

Як повідомлялося, у березні Верховна Рада ухвалила в цілому закон про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування. Документ передбачає забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-