На енергоринку Європи більше не буде такого гравця, як росія - Зеленський

На енергоринку Європи більше не буде такого гравця, як росія - Зеленський

Укрінформ
Розрахунок росіян на те, що їм удасться цієї зими поставити на коліна Україну чи Європу в цілому, виявився провальним.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Якщо хтось там у росії думає, що цієї зими поставить на коліна Європу в цілому чи Україну, чи інші окремі країни, то це провальний розрахунок. Я вважаю, що Європа достатньо міцна, щоб виправити помилки минулого, щоб стати незалежною від російської енергосистеми, від російських енергоносіїв і щоб не поступатись шантажу енергетичних терористів з «газпрому», - сказав Президент.

Водночас він визнав, що ситуація нині дуже небезпечна та гостра. Але більшість європейських країн підійшли до енергетичної проблематики дуже відповідально і роблять усе, щоб адаптуватися та захиститися.

Читайте також: Зеленський: росія поставила Україну та всіх європейців за крок від радіаційної катастрофи

«До речі, через російський газовий шантаж ціни на газ у Європі цієї доби вже перевищили рівень 3 300 доларів за тисячу кубометрів. І ця російська антиєвропейська політика має дійсно руйнівний характер, але в стратегічній перспективі – для самої росії. Не буде більше такого гравця на енергоринку Європи, як росія», - додав Зеленський.

Він запевнив, що Україна тісно координує дії з партнерами в питаннях енергетики. Уряд та державні компанії роблять все, щоб країна була готові пройти цей зимовий сезон, адже дійсно буде найскладнішим в нашій історії.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-